Danibanani » Specials » Anticonceptie

Welke anticonceptiemiddelen zijn er?

Elke vrouw krijgt er in haar leven mee te maken: voorbehoedsmiddelen. Er zijn keuzes genoeg, en naast de bekende pil zijn er inmiddels vele andere vormen van anticonceptie. Wat zijn al die vormen, en hoe werken ze eigenlijk?

Hoe kies ik mijn anticonceptie?

Het kiezen van het juiste voorbehoedsmiddel kan een belangrijke keuze zijn. Elk middel heeft zijn eigen voor- en nadelen waar je rekening mee dient te houden. Misschien heb je wel spookverhalen gehoord over dat alle vrouwen toch zwanger worden bij gebruik van de Implanon, of dat je 10 kilo aankomt als je begint met de pil. Lees onderstaande artikels rustig door en bekijk wat er nu echt bij je past. Natuurlijk laat je je ook altijd adviseren door een (huis)arts.

Op dit moment is de lijst van artikelen nog niet compleet. Kom binnenkort nog eens terug als het artikel wat je zoekt er nog niet bijstaat, of laat een reactie achter!

Alles over de hormonale pleister

De hormonale pleister is een anticonceptiemiddel wat je maar eens per week hoeft te vervangen. Je plakt de pleister op je huid, en klaar. Het is een betrouwbare methode die werkt met dezelfde hormonen…

Alles over de Mirena

De Mirena is het hormoonspiraaltje. Dit wordt ingebracht in door een arts en vervolgens hoef je 5 jaar lang niet meer aan anticonceptie te denken. Is het echt zo gemakkelijk?

Alles over de Nuvaring

De Nuvaring is een vorm van anticonceptie die je maar eens per maand hoeft te vervangen. Hij werkt hormonaal maar geeft deze hormonen langzaam af en in een minimale hoeveelheid. Is dit het ideale anti…

Alles over de prikpil

De prikpil is een injectie die je eens per drie maanden laat zetten. Hiermee ben je de gehele periode beschermd tegen zwangerschap. Je hoeft zelf dus nergens aan te denken en het is heel betrouwbaar.

Alles over Implanon

Implanon is een klein staafje wat onder je huid wordt ingebracht. Je hoeft daarna 3 jaar lang niet meer aan je anticonceptie te denken. Is dit dan het gemakkelijkste anticonceptiemiddel of kleven er o…
Gepubliceerd door Danibanani op 29-06-2011, laatst gewijzigd op 29-06-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.